Emma Yrttimaa

Nyår, uteritt och räkmackor

Publicerad 2013-12-31 21:07:23 i Bloggtävlingar,

Blev en spontan uteritt med Sara och Lillen idag, sista ridpasset iår och planen för nästa år kommer att bli grym. Har eventuellt ett nytt projekt igång vid sidan om Sigurd. Ska träffa Linda imorgon eftermiddag och klickar det, så kommer ni få läsa om ännu en brun häst på bloggen. Nyfikna?
Det är jag, för jag har inte träffat hästen ännu, men fått höra massor av bra saker om "G" så :)
 
 
 Nu ska jag, efter att jag smällt i mig en räkmacka till förrätt, invänta middag och mys med pojkvännen.

Dagens fokus - Skänkelvikningar

Publicerad 2013-12-30 20:46:03 i Sigurd,

Jobbade med skänkelvikningar mot och från vägg idag. Gick riktigt bra mot väggen. Från väggen vill han dock bara bröta iväg från mig och skicka ut bogen till Kina (som Sara så fint sa idag).
Tillslut så kunde jag få med mig honom med skänkeln, ÄVEN från väggen, vilket var ett skönt avslut på ridpasset.
Där vårat problem sitter är att han är så rörlig i bogen och tar sig fördelar genom det. Vilket resulterar i att även om jag gör rätt, så slänger han ut ytterbogen så fort det blir minsta jobbigt.
 
Nu ska vi jobba med detta som ett vardagligt inslag i ridpassen. Just för att han ska kunna orka att samla sig såpass och sedan för att han ska börja trampa över mer. Just nu så trampar han bara under sig och korsar inte benen, bara för att det är jobbigt. Men jag tror att med arbete och tålamod kommer det gå super!
 
Sigurd borde få Alltid-fulast-på-bild-priset. Alltså att han inte kan visa sin charm på bild är så tragiskt :)

Om

Min profilbild

Emma Yrttimaa

Livsstilsblogg som handlar om mig, min sambo och våra djur. Alice - Labrador/Cattledogmix på 2 år, Hästen Sigurd 29år och Staffordshire Bullterriern Doris.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela