Emma Yrttimaa

Dagens ridpass - VIDEO

Publicerad 2013-05-30 20:34:35 i Videoinlägg,

Idag var Sigurd som en helt annan häst! Han stod helt stilla i stallgången och var verkligen med mig hela tiden idag. Han jobbade och hade sååå mycket energi att göra av med. Några gånger blev han riktigt stark, men efter att vi hade tagit galoppen gånger så kunde han slappna av och jobba bättre. Skönt att få lite framsteg i jämförelse med igår.
Jobbade mycket på volten och hörnpasseringar idag, har honom inte med mig helt då, utan han släpper rumpan lite och genar innanför och blir utåtställd istället. I slutet gick det ändå rätt bra, så fast vi bara ridit i ca 25 minuter så slutade jag där när det gick som bäst.
Mamma filmade lite i den sista traven också.
 
 

Dagens ridpass - KAOS

Publicerad 2013-05-29 22:23:35 i

Idag var det verkligen kommunikationsmissar precis överallt. Jag var spänd och fortfarande inte kunnat släppa flytten ännu. Helt stel och släppte inte efter alls, det resulterade i att Sigurd gjorde allt för att få mig rädd. Lyckades han? Delvis.
I slutet fick jag låna Saras spö för att kunna korrigera honom bättre, då gick han superbra om man bortser från att han, varje gång jag korrigerade honom sparkade mot spöt. Men det gör han ju bara för att göra mig rädd.
Imorgon ska jag dra med mamma och då ska hon eventuellt få filma lite när jag rider. Jag hoppas på bra väder imorgon, gärna sol och inte åska som dem säger...
 
 
 

Jag är lycklig när jag vet att du är det

Publicerad 2013-05-29 19:00:29 i

 
 
 
Jag blev så glad när jag såg att Sigurd hade rullat sig i hagen förut. Han var lerig precis ÖVERALLT men det gjorde mig inte något. Han trivs ju, annars hade han aldrig rullat.
Innan jag flyttade honom igår så har han inte rullat på nästan två månader, han trivdes verkligen inte.
Det känns så skönt att veta att han har det bra nu, att han har kompisar i hagarna brevid, att risken för att han ska få fång är minimal och att jag får sköta honom själv nu.
Så underbart!

Om

Min profilbild

Emma Yrttimaa

Livsstilsblogg som handlar om mig, min sambo och våra djur. Alice - Labrador/Cattledogmix på 2 år, Hästen Sigurd 29år och Staffordshire Bullterriern Doris.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela