Emma Yrttimaa

Shoppingsugen

Publicerad 2015-02-28 15:40:54 i Emmas Inlägg,

Nu när vi ska flytta och jag får chansen att köpa massor av nya saker, så ska jag verkligen ta den chansen. Finns saker som jag verkligen vill ha och som skulle underlätta massor för mig. Typ detta.
 
Sen är planen att både Sigurd och Lady ska ha varsin ryktlåda med egna saker i var sin färg. Om jag får önska ska Sigurd ha en äppelgrön och Lady en rosa.
Sen vill jag köpa snygga boxskyltar, skyltar till foderstaten och whiteboard till sadelkammaren/boxdörrarna att skriva viktiga saker på.
 
Tycker det är viktigt som inackorderad att kunna hålla en god ton och försöka göra det lätt för varandra i stallet.
 
 

Lady idag - sista februari

Publicerad 2015-02-28 14:43:16 i My Fair Lady,

Idag blev det ett svettigt pass på linan för Lady. Vi jobbar på succesivt med inspänningarna och få henne att acceptera lite tryck i bettet. Det går bättre och bättre. Nu börjar hon stänga munnen och istället hålla bettet i munnen. De första gångerna så sprang hon och bara gapade, nu tre gånger senare är det en tydlig förbättring.
 
 
 
 
Vi försöker även minska tempot i både traven och galoppen. Hon är såpass svag ännu så hon hellre vill springa fort och i princip ligga ner i svängarna. Men så bygger man ju inga muskler och dessutom sliter det ju massor på leder och ligament att ha all vikt på inner fram och bakben.
Har börjat jobba henne på linan längs med staketet, på rakt spår och sedan voltspår på kortsidan och sedan upp mot rakt spår på långsidan igen.
Hon verkade förstå direkt vad jag menade och känns bra om jag kan göra det på linan när hon inte går att tömköra.
Hon är ju bokstavligt talat totalt vettskrämd av att ha något som dels sitter rakt i bettet och sedan går över ryggen på henne.
 
 
 
Är otroligt stolt över henne. Vilka framsteg vi gjort på bara 1½ månad.
 
Här är lite mer bilder från idag.
 
 
 
 

Börjat packa

Publicerad 2015-02-27 14:09:43 i Emmas Inlägg,

Börjat packa hästsakerna nu. Det som inte används och femtioelva benlindor, fleecetäcken och extra grimmor, bett, etc.
Packar ner allt som inte används eller kommer hinna användas innan flytten. Gör om i stallet för att få plats med påsar på hyllan, ställer fram hinkar med de saker jag använder.
Kom på en smart idé att lägga saker som jag behöver till hästarna i mina extra hinkar. Ställa dom på min bänk som jag har i stallet och göra det lätt för mig att bara kunna ta med en hink med benskydd och annat som behövs i stallet.
Istället för att springa med famnen full till och från stallet hela tiden.

Nu ska jag fortsätta packa och sortera.Om

Min profilbild

Emma Yrttimaa

Livsstilsblogg som handlar om mig, min sambo och våra djur. Alice - Labrador/Cattledogmix på 2 år, Hästen Sigurd 29år och Staffordshire Bullterriern Doris.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela