Emma Yrttimaa

Stallet trettionde mars

Publicerad 2015-03-30 14:33:01 i Emmas Inlägg,

 
Åkte till stallet lite senare idag. Dels för att det var kasst väder hela förmiddagen och att jag skulle hinna åka och köpa morötter till hästarna.
Alice var med mig i stallet idag och hjälpte mig att mocka boxar, fylla vatten och göra kraftfoder. Hon börjar bli så duktig med att vara i stallet. Gnäller mindre och är inte alls lika sugen på att jaga katter.
 
Hästarna får gå in tidigare idag då det är sådant uschigt väder. Dessutom unnar jag dem att gå utan täcken i regnet när det varken är kallt eller blåser. Är ju bra för pälsen att få lufta sig och bli genomblöt emellanåt också.

Lady 25/3

Publicerad 2015-03-29 21:36:40 i My Fair Lady,

 
Lady fick jobba på linan lite i onsdags. Testade för första gången att ha fasta inspänningar med sadeln. Fungerade jättebra för att vara första gången. Steget från att bara backa vid minsta tygeltag till att faktiskt gå framåt när jag ber om det - trots inspänningar är STORT. För en månad sedan kunde vi inte ens använda de fasta inspänningarna och nu kan vi ha dem MED sadeln. Underbart.
 
Jobbade ett rätt kort pass med fokus på att hon skulle gå fram för rösthjälpen och hålla sig stadigt ute på volten.
Galopparbetet på volt har bilvit betydligt bättre. För bara några veckor sedan så balanserade hon upp sig i volten genom att "ligga" ner och ha ett väldigt övertempo. Nu kan hon galoppera mestadels stadigt på volten i ett lugnt men också lite friskare tempo utan att falla in. SÅ kul att se!

Hovis 24/3

Publicerad 2015-03-29 21:26:46 i My Fair Lady, Sigurd,

Hovis var ute i tisdags och gjorde det sista på Ladys hovar och sommarskodde Sigurd. Båda skötte sig som vanligt världsbäst.
 
 

Om

Min profilbild

Emma Yrttimaa

Livsstilsblogg som handlar om mig, min sambo och våra djur. Alice - Labrador/Cattledogmix på 2 år, Hästen Sigurd 29år och Staffordshire Bullterriern Doris.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela